torsdag den 11. april 2013

Song kran i sunpan buri

Jeg blev hentet fra børnehaven kl 14 idag, og derefter kørte vi alle sammen mod Sunpan buri.

Vi skal besøge en del af min nevøs familie, og jeg havde fået af vide at de boede anderledes end vi gjorde inde i Bangkok. Og at det nok var bedst jeg boede på et hotel.

Der var så meget trafik, da over halvdelen af folk fra Bangkok rejser "hjem" til deres landsbyer når der er Song kran. Da de har 5 fridage i streg. Det er den længste ferie for en thailænder.
Det tog os cirka 3 timer at kører 100 km.

Men vi kom frem - vi holdte ved en landevej hvor der gik en lang jern bro over noget virkelig ulækker vand, jeg kunne se en lille sø og nogle ris marker samt en masse sjove huse.

De fleste huse i det her område er bygget på pæle, så de er klar til regnen som dækker op til flere meter fra maj-september.

Da vi kom over i huset, blev jeg virkelig overrasket, det var bare så hyggeligt. Men stadig gammelt, beskidt og ikke som vores hus i Bangkok.

Efter at have set huset besluttede vi for at se det hotel jeg skulle bo på, og det er virkelig et fedt hotel, jeg giver 500 bath pr nat uden wc og badeværelse. Men det lægger lige udenfor mit værelse.

Hele hotellet er lavet i træ tema og ser virkelig fedt!













Song kran i børnehaven

I dag holdte vi song kran i børnehaven.

"Songkran er den thailandske nytårsfest. Centralt i festen står velsignelsen med vand, og i mange byer har dette udviklet sig til kæmpestore vandkampe med spande, vandslanger og vandpistoler"

Først mødtes vi alle i skole gården og foran os alle sammen var er bord med en masse Buddha figurere. De voksne skulle en efter en gå op og hælde vand på figurerne mens man bad.

Der efter var det børnenes tur, efter blev de mindste børn lukket ind i klasse lokalerne for at lege mens de store var udenfor og lege med vand... Der gik cirka 1 min. Så var den store vand slange i gang og børn og voksne driv våde. De andre lærer besluttede dog hurtig at damen med vandslangen ikke skulle slippe billigt fra det, så de tog hende og smed hende i svømning poolen. Derefter hoppede lærer og børn i med sko og tøj.

Det var simpelthen en fed oplevelse. Om eftermiddagen blæste det op og så regnede det. Det var helt fantatisk at kunne få lov at trække vejret igen. Der kom dog så meget regn at det svarer til hvad der kommer på et halvt år i Danmark.

onsdag den 10. april 2013

Candy time i børnehaven.

Jeg går lige lidt mere i dybden med nogen af de faste rutiner vi har i børnehaven/skolen.

Hverdag sover børnene fra kl 10;45 til 13:30. - dog ikke alle sover.

Når de vågner rydder vi deres madrasser op og børnene finder deres tasker. Også åbner slik butikken! Det må være er drømmescenarier for et hvert barn.

Det er rigtig urealistisk for mig, at børnene stort set kun lever af slik. De fleste spiserslik eller kage til morgenmad også igen når de vågner.

Alle børnene har altid slik i deres tasker, men det er mega sjovt at observere ungerne og finde dem der er mest snu. De går rundt og tikker slik fra de andre børn og jeg mener bogstavligt talt tikke!!!(se billede)

Og når alle børnene har spist deres slik, så går de snu børn hen og spiser deres eget slik i et hjørne.

En anden ting jeg synes der er lidt spøjs - er at de voksne spiser og dele drikke dunke osv med alle børnene. I dag var der et barn der ikke havde fået slik med, så gik den ene voksen og hentede en pose chips fra taske ( taskens ejermand sov stadig) også fik alle børnene nogen chips.
Ds taskens ejermand vågnede blev han rigtig ked af det, da han så ingen slik havde! Jeg får sku ikke altid deres måde at gøre tingene på....

mandag den 8. april 2013

Shopping i Bangkok

I går kørte vi til Bangkok - en tur på 20 min tog os over 2 timer. Der er bare så meget trafik. Men vi kørte forbi elefant tower.

Og bare for at få en p-plads i centeret tog os 45 min. Og det er virkelig underligt for mig at se at hver evig eneste bil er bakket ind i parkerings båsen. Det er et sjældent syn i Danmark.

Men det ene shopping center var nærmeste et indendørs market - der var negle og extetntions butikker over alt - på næste etage var der tøj,tøj og tøj.

Nu vil jeg tag et par dage mere i børnehaven også skal vi fejre nytår i subpanburi med hele familien.

søndag den 7. april 2013

Begravelse i Thailand

I forrige uge mistede familien jeg bor hos en onkel. Og efter hvad jeg forstod ville det tage tre dage med "begravelsen".


Den første dag skulle de sørge for at skaffe en kiste til ham, finde et tempel og fortælle familien om dødsfaldet. Det var dog ikke alle familie medlemmer der kunne få beskeden, da nogen af dem er så fattige at de ikke havde en telefon.

Dagen efter skulle hende jeg snakker mest med i familien ind og lave mad i templet kl 7 om morgen, så der var mad til munkene.

Munkene kommer cirka tre/fem gange dagligt mens den afdøde lægger i templet.

Om eftermiddagen tog jeg med resten af familien der ind for at se hvordan det foregik.
Da vi ankom var der de flotteste templer ( de er flotte over hele thailand) men når man dør lejer familien et lille "forsamlingshus" ved siden af templet - her stod kisten på en masse borde med en masse kunstige blomster og en masse mad til den afdøde.
I rummet var der også en masse stole og plads hvor der kunne sidde 10 munke og afholde ceremoni.

Når man lejer dette "forsamlingshus" får man også et gas komfur, gryder, skåle, vand og meget mere, som man stiller op udenfor.

Stemningen var faktisk rigtig god, jeg troede at folk ville være utrolig triste, men overraskende nok, var folk glade.

Jeg fik dog ikke taget billeder da jeg synes det virkede lidt upassende.