torsdag den 4. april 2013

Pædagogik hvad er det?

I morges havde vi en Ceremoni i børnehaven/skolen.

Det foregik ved at vi alle skulle mødes i gården også skulle børnene stå i linjer med deres egen klasse, og selvfølgelig den laveste først ( eller lærernes børn). Så skulle vi danse lidt, og så foregik der en masse på thailandsk. Men det var faktisk rigtig sjovt og børnene elskede det.

Efter skulle jeg undervise en ny klasse - det var rigtig sjovt da de var lidt dygtigere end i går.

Jeg følger mig meget anderledes end de andre - i det jeg sidder mig ned og leger med børnene som den eneste. Jeg kan mærke børnene ikke bliver så udfordret i leg og bevægelse som børnene gør i de danske børnehaver. Men i Thailand bruger de selvfølgelig også mere tid på at lærer en to årige engelsk :)

Pædagogikken er helt væk! De forkerte børn for skæld ud fordi læren ikke kigger hvad der foregår. De børn der har brug for ekstra hjælp for skæld ud for at være uartige.

Også er der selvfølgelig lærernes egne børn - de bliver forgudet af alle!

mandag den 1. april 2013

Første dag i børnehaven

Ja, jeg er lidt bag ud med min blog.

Men min første dag i børnehaven gik overraskende godt. De tog alle rigtig godt i mod mig. Lederen kan snakke lidt engelsk, samt to andre. Så det er rart at kunne blive sat lidt ind i tingene.

Jeg mødte klokken 8, men de åbner kl 7- de første timer går med at lege inde og ude ind til kl. 9.30, jeg tror det er fordi det nok kun er 33 grader om morgen at de leger ude der. Tiden blev også brugt på at børnene skulle spise deres medbragt morgenmad (take away selvfølgelig) - en fik pølse, en ris med kød og en anden fik is.

Men så skulle vi fordeles i de forskellige klasser.

Den første klasse var fra 2-4 år og den klasse jeg var i, var fra 4-5 år og de ældre elever var oven på.

Vi startede med at synge og danse noget på thailandsk - derefter skulle vi synge tallene på engelsk. Også skulle jeg til min store overraskelse undervise 4-5 årige børn på engelsk. Men det gik nu meget godt, da det kun var nogle enkle ord.

Så skulle børnene lave skrive øvelser i deres opgave hæfte og derefter lege i klassen. Da vi havde leget, skulle vi ud i køkkenet hvor børnene fik en portion ris suppe.

Og derefter skulle de alle 21 børn ind i klassen og sove - de havde alle en smart rulle madras med hoved pude med - som de skulle lægge på. Men inden de sov - skulle de lige have en brik juice mælk fra deres taske også skulle de ellers sove.

Vi sad tre voksne der inde, jeg skulle bare vi skulle være der indtil de var faldet til ro - men nej. Vi skulle være der hele tiden, og jeg forstår virkelig ikke hvordan de børn kunne sove i den larm.

De voksnes telefoner ringede på skift (højt) - de talte og grinte med hinanden, de andre lærer kom ind og snakkede. Vi hentede vores frokost (take away selvfølgelig) som vi også spiste hos børnene.

Men da børnene vågnede åbnede de deres tasker for at spise eftermiddags mad - men hvad jeg kunne se, var at det, var det rene slik land. De havde chips, chokolade og slik.

Men da børnene havde spist deres slik, måtte de igen lege. Der var dog et par børn der stadig sov midt på gulvet mens de andre legede. Cirka kl. 14 tog børnene deres tasker og sko og satte sig ud i skolegården, nogen sad, nogen legede og nogen læste. Men der skulle vi så sidde ind til de blev hentet. Det var virkelig lang vente tid!

Men alt i alt en rigtig spændende dag :)